Ακόμα περισσότερα βιβλία!

2016-02-17 11.54.39

Ναι, αγόρασα κι άλλα βιβλία! Για διάφορους λόγους και με πολλές δικαιολογίες (όπως η κλασική “Χρειάζομαι οπωσδήποτε αυτό το βιβλίο, ε πρέπει να εκμεταλλευτώ τα έξοδα αποστολής και να πάρω και άλλα”)

Τέλοσπαντων, αυτά είναι τα βιβλία που αγόρασα τους τελευταίους 1-2 μήνες:

1. Αυτά που είδα στο Over the place

2016-02-17 12.00.07

Ως συνήθως, η Ελένη με κάνει να αγοράζω βιβλία!

Η ιστορία ακούγεται ενδιαφέρουσα βαρετή: μια 82χρονη αποφασίζει να περπατήσει 2.000 μίλια στον Καναδά για να δει τη θάλασσα για πρώτη φορά. Στο μεταξύ ο σύζυγός της μένει σπίτι και αναπολεί και το ίδιο κάνει και ο γείτονας (που είναι χρόνια ερωτευμένος μαζί της).

Πώς μπορεί αυτό να είναι ενδιαφέρον βιβλίο? Κι όμως το βλέπω να ακούγεται από δω κι από κει και η Ελένη του έδωσε 5 αστέρια, όποτε μου κίνησε την περιέργεια.

Ένα θεατρικό έργο για τη συνάντηση ανάμεσα στο αγόρι που ενέπνευσε τον Peter Pan και το κορίτσι που ενέπνευσε την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (όταν έχουν μεγαλώσει εννοείται). Η ιδέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα ήθελα πολύ να δω και το θεατρικό, ειδικά αφού είδα τη Judi Dench στο εξώφυλλο.

Ένα μικροσκοπικό βιβλίο για μια πόλη που είναι πάντα Φεβρουάριος και άσχημα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Ενδιαφέρουσα ιστορία και πολύ γλυκούλι βιβλιαράκι!

  • Skim, των Mariko Tamaki & Jillian Tamaki

Αφού διάβασα και λάτρεψα το graphic novel This One Summer, η Ελένη μου πρότεινε αυτό το graphic novel από την ίδια ομάδα. Δεν έχω ιδέα για την πλοκή, αλλά μου άρεσε το στυλ τους και το εξώφυλλο φαίνεται ενδιαφέρον. Ανυπομονώ να το διαβάσω!

Η αληθινή ιστορία της συγγραφέως που μεγάλωσε σε μια πολύ θρησκευόμενη κοινότητα και στα 16 της ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα. Δυστυχώς αυτό που αγόρασα δεν είναι το βιβλίο, είναι κάτι σαν οδηγός για μαθήματα λογοτεχνίας, μια ανάλυση πάνω στο βιβλίο. ΕΛΕΟΣ, το amazon φταίει! Παραγγέλνω το αυθεντικό άμεσα. Και τι θα την κάνω αυτή τη βλακεία που έχω τώρα, δεν θέλω ούτε να το βλέπω μπροστά μου. Ηλίθιο amazon…

2. Τα μεταχειρισμένα

2016-02-17 11.55.54

Υπάρχει ένα fecebook group για πωλήσεις/ανταλλαγές μεταχειρισμένων βιβλίων στην πόλη μου. Αγόρασα αυτά τα τέσσερα από εκεί.

Μου άρεσε πολύ το πρώτο βιβλίο της σειράς που διάβασα πέρσι. Αυτά είναι τα βιβλία 2 και 4, αλλά έχω το 3 σε ebook. Είναι μια παιδική/εφηβική σειρά για ένα αγόρι που μένει στην Αγγλία στη δεκαετία του ’80 ή ’90. Είναι γραμμένα με χιούμορ και περνάει ευχάριστα η ώρα.

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το βιβλίο. Η κοπέλα που πουλούσε τα Adrian Mole πουλούσε και αυτό, οπότε είπα “γιατί όχι?” και το πήρα. Δεν ξέρω καν τι είναι το “spats”.

Κάποιος το πουλούσε, κανένας δεν το αγόραζε, οπότε πάλι είπα “γιατί όχι?”. Όταν πήγα να το πάρω συνειδητοποίησα ότι είναι το πιο μεγάλο βιβλίο που είχα ποτέ. Η κοπέλα που μου το πούλησε μου είπε ότι είναι ο συγγραφέας που έχει γράψει το “Fear and loathing in Las Vegas” (συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο), το οποίο δεν ήξερα καν ότι είναι βιβλίο/ιστορία. Θέλω να το διαβάσω, αλλά το μέγεθος με τρομάζει.

3. Η Πίππη Φακιδομύτη

2016-02-17 11.58.58

Η Πίππη Φακιδομύτη ήταν και είναι από τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία. Γενικά είμαι φαν της Astrid Lindgren, αλλά η Πίππη είναι ο καλύτερος της χαρακτήρας. Πρόσφατα έμαθα ότι δεν έχω διαβάσει 3 ιστορίες της. Αγόρασα τις δύο (μαζί με τα τέλεια κουκλάκια ❤ ). Το τρίτο βιβλίο είναι πολύ ακριβό, οπότε θα το σκεφτώ λίγο παραπάνω.

4.Και τα υπόλοιπα

2016-02-17 11.49.59

Τα μη-κατηγοριοποιήσιμα βιβλία κάθε book haul 🙂

Της γνωστής σειράς παιδικών βιβλίων Shoes που επίσης ανέφερα εδώ, όταν παρουσίασα το Ballet Shoes. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά πάντα μου άρεσε ο κόσμος του τσίρκου, γι’αυτό αποφάσισα να πάρω και το Circus Shoes.

Ένα βιβλίο βασισμένο στο manga Death Note, το οποίο διαβάζω τώρα (μόνο που είναι ολόιδιο με το anime που έχω δει πολλές φορές, οπότε δεν με τραβάει και πολύ να το τελειώσω). Σε αυτό το βιβλίο, ο L έχει 23 μέρες ζωής και 22 μέρες να σώσει τον κόσμο. Είμαι περίεργη να δω τι γίνετια και ο L ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στο Death Note, οπότε είπα να το πάρω κι αυτό. Βασικά νόμιζα ότι θα είναι manga, αλλά είναι κανονικό βιβλίο 🙂

Ένα αργεντίνικο αστυνομικό βιβλίο. Έχω ακούσει καλά λόγια για τη συγγραφέα και έχω διαβάσει ελάχιστα λατινοαμερικάνικα βιβλία.

Αυτά! Ελπίζω να καταφέρω να βάλω ένα φρένο στις αγορές βιβλίων… ή να αρχίσω να διαβάζω πιο γρήγορα…


14 thoughts on “Ακόμα περισσότερα βιβλία!

    1. Αν κάνω ένα χρόνο για αυτά, τότε δεν μου φτάνει μια ζωή για όλα τα άλλα που έχω! 🙂 Τα πιο πολλά είναι μικρά, θα τα καταφέρω… κάποτε… Το πιο μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχω τόσα βιβλία που θέλω να διαβάσω που δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω!

      Liked by 2 people

      1. Μα με τόσες επιλογές, πώς να αποφασίσεις; Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποιο σχετικά πολυσέλιδο, κάνοντας ευχάριστα διαλλείματα με τα μικρά 😉

        Liked by 1 person

  1. Οσο για το Oranges εγω μια φορα πληρωσα 15 λιρες για ενα βιβλιο που ελεγε πως ειχα ολα τα βιβλια της Κριστι με την ΜΙς Μαρπλ και ηταν ενα βιβλιο σα την παλαμη μου με τις συνοψη καθε βιβλιου.

    Liked by 1 person

  2. Ωωωω χάρηκα πάρα πολύ τώρα! Και τα τέσσερα βιβλία που πήρες μ’άρεσαν τρελά κι ελπίζω να τα ευχαριστηθείς κι εσύ το ίδιο! (Το Skim δεν το έχω διαβάσει.) Μην αγχώνεσαι το Peter and Alice θα σου πάρει μόνο μία ώρα να το διαβάσεις, αλλά είναι απίστευτα ενδιαφέρον (και σκοτεινό) και το Light Boxes σε μία μέρα το έχεις τελειώσει (πολύ παράξενο με ανοιχτό interpretation, να μου πεις εσύ τι κατάλαβες 😉 ) Κρίμα για το Oranges!! Το συγκεκριμένο βιβλίο το κάναμε στη σχολή μου, είναι λίγο δύσκολο γενικά, και ως προς το λεξιλόγιο και ως προς το θέμα του, αλλά αξίζει. Καλοδιάβαστα όλα! Να περάσεις υπέροχα! ❤

    Liked by 1 person

    1. Αα θα σε βοηθουσε τοτε αυτη η βλακεια που πηρα αντι για το oranges στο μαθημα σου 🙂 Ναι τα πιο πολλα απο τα δικα σου ειναι μικρουλια, θα τα διαβασω πολυ γρηγορα.

      Like

  3. Πολύ όμορφα τα καινούργια σου βιβλία~! 😀 Καλοδιάβαστα!

    Το “L, Change the World”, παρόλο που είμαι φαν του manga και του anime δεν μου πολυάρεσε :/ To άλλο novel που έβγαλαν, το “Death Note Another Note: The Los Angeles BB Murder Cases” μου φάνηκε πολύ καλύτερο, οπότε αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να το τσεκάρεις κάποια στιγμή 🙂

    Liked by 1 person

    1. Το ειχα δει κι αυτο, επελεξα τυχαια ενα απο τα δυο 🙂 Θα διαβασω και το αλλο τοτε, αφου λες οτι ειναι καλυτερο!

      Liked by 1 person

Leave a comment