26 πόλεις σε 37 μέρες (Interrail 2008) – Ελβετία, Ιταλία 2 & Επίλογος

Γενικές πληροφορίες:

  1. Να ανεβείτε σε ένα τρένο και να κάνετε το γύρο της Ελβετίας. Ή ακόμα καλύτερα οδηγήστε. Έχει κάποια από τα καλύτερα τοπία που έχω δει.
  2. Δεν μπορείς να κοιμηθείς στους σταθμούς των τρένων στην Ελβετία. Τουλάχιστον τότε, μπορεί τώρα να επιτρέπεται.

24. Ζυρίχη – 7/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Μαλώσαμε με τη σεκιουριτού του σταθμού γιατί δεν μας άφηνε να ξαπλώσουμε και να κοιμηθούμε. Χαλούσαμε την οικόνα του σταθμού… μετά τα μεσάνυχτα… ενώ έκαναν έργα και γινόταν χαμός εκεί μέσα… Επίσης κάποιοι άγνωστοι μας προσέφεραν μαριχουάνα έξω από μια εκκλησία.

100_1082

Ο καιρός ήταν χάλια, πρώτη φορά εδώ και μέρες. Και είχαμε αρχίσει να στεναχωριόμαστε επειδή τελείωνε το ταξίδι. Οπότε δεν ευχαριστηθήκαμε και πολύ τη Ζυρίχη. Είναι πολύ όμορφη όμως. Έχει μια μεγάλη λίμνη, ωραία σπιτάκια και δρομάκια. Είδα και Ferrari για πρώτη φορά. Γενικά πιστεύω ότι η Ελβετία είναι πανέμορφη χώρα (αλλά ακριβή!) και θέλω να κάνω ένα τουρ με αμάξι.

100_1105

Συναντήσαμε δύο Έλληνες στο σταθμό, μόλις ξεκινούσαν το interrail τους. Μιλήσαμε, διασκεδάσαμε και μαλώσαμε με τη σεκιουριτού του σταθμού. Ήθελε να μας στείλει έξω στη βροχή να κοιμηθούμε! Και το θέμα είναι ότι ο σταθμός ήταν υπό κατασκευή και είχε τα χάλια του, εμείς της φταίγαμε? Οπότε έμεινα άυπνη και κοιμήθηκα στο τρένο το πρωί και έχασα όλη την καταπληκτική διαδρομή. Ξυπνούσα που και που, έβλεπα τα φοβερά τοπία και προσπαθούσα να μείνω ξύπνια, αλλά ήταν αδύνατον. Το αγόρι μου τα κατάφερε, δεν κοιμήθηκε σχεδόν καθόλου.

25. Μιλάνο – 8/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Είδαμε αρκετά μοντέλα στο δρόμο! Πολύ ψηλές και πολύ αδύνατες!

100_1118

Το Duomo είναι σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Ευρώπης. Υπάρχει επίσης μια ωραία στοά (Galleria Vittorio Emanuele II). Και ένα κάστρο. Τα είδαμε όλα αυτά, αλλά ήμασταν πολύ λυπημένοι που τελειώνει το ταξίδι μας και δεν ευχαριστηθήκαμε πολύ το Μιλάνο.

26. Bari – 9/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Δεν σκοπεύαμε καν να δούμε το Μπάρι. Το σχέδιο μας ήταν απλά να πάρουμε το πλοίο και να φύγουμε. Και εκεί φάγαμε τη μόνη ιταλική μας πίτσα (τέλος του ταξιδιού, όποτε δεν ανησυχούσαμε για χρήματα πλέον)

Ήμασταν στεναχωρημένοι που τελείωνε το ταξίδι και πιστεύαμε ότι το Μπάρι δεν θα είχε τίποτα να δούμε (είχαμε δει σχεδόν όλες τις πρωτεύουσες τις Ευρώπης! Τι παραπάνω θα βλέπαμε στο Μπάρι? Σαν το Μπριντιζι θα ήταν!). Οπότε πήγαμε κατευθείαν στο λιμάνι και περιμέναμε το πλοίο. Το αγόρι μου άρχισε να κοιτάει τις φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει, οπότε βαρέθηκα και πήγα μια βόλτα. Και έκπληξη!

Το Μπάρι είναι πάρα πολύ συμπαθητικό! Έχει μια παλιά πόλη που σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι όντως στο παρελθόν. Δεν είχα τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου, γι’αυτό δεν υπάρχουν φωτογραφίες. Περπάτησα αρκετά βλέποντας την πόλη. Αλλά φοβήθηκα ότι το αγόρι μου θα ανησυχούσε, οπότε αγόρασα μια πίτσα και πήγα πίσω. Μετά πρόσεχα εγώ τις τσάντες και πήγε και αυτός μια βόλτα.

Και μετά στο πλοίο για Ελλάδα! Τέλος το ταξίδι 😦

Επίλογος

Αν έχετε χρόνο, να κάνετε ένα ταξίδι interrail. Το τρένο είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να ταξιδεύω. Έτσι καταλαβαίνεις το ταξίδι καλύτερα, βλέπεις τη διαδρομή (σε σύγκριση με το αεροπλάνο), χωρίς να χρειάζεται να οδηγείς. Και τα τρένα είναι άνετα, υπάρχουν τουαλέτες, μπορείς να σηκωθείς και να περπατήσεις… Οπότε αγοράστε ένα εισιτήριο interrail και ζήστε όλα αυτά σε χαμηλή τιμή!

Έχοντας κάνει αυτό το ταξίδι και έχοντας δει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ήταν αυτό που μας οδήγησε και σε πιο μακρινά ταξίδια.

Προσωπικά ❤ από αυτό το ταξίδι

Όλη η Ιταλία

Παρίσι

Κοπεγχάγη

Βερολίνο

Πράγα


One thought on “26 πόλεις σε 37 μέρες (Interrail 2008) – Ελβετία, Ιταλία 2 & Επίλογος

Leave a comment