World trip – Οκτώβριος/Νοέμβριος 2018 – προς Maine και ξανά κάτω Florida

1. Montgomery, Alabama

22 Οκτώβρη

Ευτυχώς είχα μόλις δει το επεισόδιο που η Doctor Who πάει Montgomery για να φροντίσει όλα να πάνε καλά και η Ρόζα Παρκς να μη δώσει τη θέση της σε ένα λευκό στο λεωφορείο. Μια σημαντική μέρα για το κίνημα των ίσων δικαιωμάτων των μαύρων Αμερικανών. Το επεισόδιο ήταν πολύ ωραίο.

Το Montgomery από την άλλη δεν ήταν καθόλου ωραίο. Από αυτές τις πόλεις που φαίνονται κάπως ξεχασμένες από όλους. Και φαινόταν και πολύ άδεια. Φάγαμε κι εκεί σε ένα diner λίγο εκτός πόλης, μας έπιασαν την κουβέντα και η σερβιτόρα ήθελε να έρθει μαζί μας στο ταξίδι.

Δεν βρήκαμε το νόημα να μείνουμε παραπάνω οπότε οδηγησαμε προς την κατεύθυνση που θέλαμε και κοιμηθήκαμε σε μια rest area στην Αλαμπάμα.

2. Atlanta

23 Οκτώβρη

Το αγόρι μου ήθελε να πάμε Atlanta γιατί θυμόταν τους ολυμπιακούς αγώνες που έβλεπε όταν ήταν μικρός. Μόνο που πάλι δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο.

Είδαμε το ολυμπιακό πάρκο (ένα απλό πάρκο με κάποιο theme Ολυμπιακών αγωνων) και δίπλα το μουσείο της Coca Cola (εκεί ανακαλύφθηκε). Είχε και ένα μουσείο civil rights διπλα.

Κατά τ’αλλα ουρανοξύστες και τίποτα το ιδιαίτερο. Οδηγησαμε αρκετά στην πόλη και αποφασίσαμε μιας και δεν μας άρεσε να πάμε στην Athens που ήταν σχετικά κοντά.

3. Athens, Georgia

23 Οκτώβρη

Και επιτέλους μας άρεσε! Αρχικά φάγαμε τέλεια burger και ακόμα πιο τέλειο milkshake στο Clockwork diner (να πάτε).

Η πόλη είναι φοιτητική, όλο μπαρ και alternative μαγαζια. Είναι μικρή, αλλά η ατμόσφαιρα πολύ ωραία. Μετά από πολλές πόλεις που δεν μας αρεσαν, ήταν μια ανακούφιση.

Βέβαια δεν είχε πολλά να δεις, 2-3 δρόμοι είναι το κέντρο, αλλά πρέπει να είναι συμπαθητικά να μένεις εκεί.

Μετα από κάνα δίωρο φύγαμε προς την κατεύθυνση που θέλαμε. Κοιμηθήκαμε στο πιο ωραίο μέρος. Σε μια rest area δίπλα από μια λίμνη, με τεράστια δέντρα. Βγάλαμε καταπληκτικές φωτογραφίες.

5. Charlotte, North Carolina

24 Οκτώβρη

Είχαμε ήδη αποφασίσει ότι είχαμε έξτρα μέρες και δεν υπήρχε πολύ νόημα στο να πάμε σε άλλες πόλεις που δεν θα είχαν κάτι. Οπότε αποφασίσαμε να γυρίσουμε βορεια και να κάνουμε έκπληξη στη φίλη μας στο Princeton.
Κάναμε μια στάση στο Charlotte. Συμπαθητικό ήταν, αλλά κάπως σαν να είμαστε Ελλάδα. Κυκλοφορούσε κόσμος, είχε μαγαζιά, είχε και δέντρα και κάποια τέχνη στο δρόμο. Δεν ήταν και σαν το Montgomery που δεν είχε τίποτα! Αλλά σίγουρα τίποτα το ιδιαίτερα εντυπωσιακό (εκτός από αυτά τα γλυπτά στην παρακάτω φωτογραφία).

Αφού το είδαμε, οδηγησαμε κάπου 3 ώρες μέχρι ένα Airbnb στο Lynchburg. Το είχε μια κοκκινομαλλα σαραντάρα που μου γκρινιαξε ότι βγαινει ραντεβού συνέχεια αλλά δεν υπάρχει άντρας της προκοπής.

4. Lancaster, Pennsylvania (Amish country)

25 Οκτώβρη

Πέντε ώρες οδήγηση μέχρι την πιο γνωστή περιοχή Amish. Δεν κάναμε κάποιο τουρ, οδηγησαμε μόνοι μας στα χωριά προσπαθώντας να βρουμε Amish.

Είδαμε αρκετους, να κυκλοφορούν με άμαξες ή πατίνια, να κόβουν το γρασίδι με χειροκίνητη μηχανή, κα οργώνουν τα χωράφια με βόδια.

Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Τα χωριά που είδαμε κυριως ήταν το Strasburg και το Intercourse (!).

Μιας και τελειώσαμε νωρίς, είπαμε να πάμε κατευθείαν στη φίλη για την έκπληξη. Ήταν 2 ώρες οδήγηση ακόμα, φοβόμουν μην κοιμηθεί γιατί κοιμάται νωρις, οπότε της είχα πιάσει κουβέντα από το messenger. Πριν φτάσουμε της είπα ότι θα την πάρουμε να μιλήσουμε σε ένα τέταρτο. Και χτυπήσαμε την πόρτα. Άνοιξε χωρίς να ρωτήσει (έτσι πεθαίνει ο κόσμος) και χάρηκε πάρα πολύ εννοείται.

5. New Jersey (πάλι)

25-29 Οκτώβρη

Μείναμε στη φίλη μας και απλά κάναμε κάποιες βόλτες τριγύρω. Δυστυχώς μετά από λίγες μέρες η φίλη μας έπρεπε να γυρίσει εκτάκτως Τουρκία για οικογενειακούς λόγους. Την πήγαμε στο αεροδρόμιο στη Νέα Υόρκη και συνεχίσαμε προς Maine. Λόγω αποφυγής διοδίων, το Google μας πήγε από μέσα από το Μανχάταν, είχε ενδιαφέρον να οδηγήσουμε έστω και για λίγο εκεί στο κέντρο. Κοιμηθήκαμε σε ένα Airbnb στο Springfield του Connecticut, σε ένα παλιό σπίτι που έμοιαζε με στοιχειωμένο.

6. Portland, Maine

30 Οκτώβρη

Το Maine μου άρεσε πολύ! Είναι κρύο και βροχερό, αλλά έχει θάλασσα, φύση, ωραία χωριουδάκια. Και πολύ ωραία χρώματα στα δέντρα όταν πήγαμε.

Το Portland που είναι η πρωτεύουσα δεν είχε ούτε ένα ουρανοξύστη και είναι μικρή πόλη σχετικά. Είδαμε πρώτα ένα φάρο λίγο εκτός πόλης και μετά παρκάραμε κάπου κεντρικά.

Έχει θάλασσα και ψαροκαραβα (το Maine είναι γνωστό για τους αστακούς) και ένα συμπαθητικό κέντρο, με μαγαζιά κάπως χιπστερ. Κρίμα μονο που κάνει κρύο. Μείναμε σε ένα Airbnb στα προάστια.

7. Bangor, Maine

31 Οκτώβρη (Halloween!)

Ε δεν κουβαληθηκα μέχρι Αμερική για να μην πάω στο σπίτι του Stephen King! Όσο οδηγούσαμε εκεί μέσα από τα ωραία χωριά, ακούγαμε το ραδιοφωνικό σταθμό του, με ροκ μουσική. Δυστυχώς δεν ήταν σπίτι. Ξαναπεράσαμε και το βράδυ και βεβαιωθήκαμε! Έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να έρχεται κόσμος σπίτι του στο Halloween, γιατί πολύ απλά έρχονταν εκατοντάδες! Οπότε πιστεύω ότι έφυγαν για τη μέρα, αν και είδαμε κάτι εργάτες να κάνουν έργα. Stalker level: high

Παρόλο που ήταν τέλος Οκτώβρη, εκτός σεζόν για Maine (πολλά εστιατόρια ήταν κλειστά), υπήρχε κόσμος μπροστά από το σπίτι του και έβγαζε φωτογραφίες και τις δύο φορές που περάσαμε. Όχι πολλοί, δύο παρέες τη φορά, αλλά φαντάσου τι γίνεται το καλοκαίρι! Και φαντάσου να γίνεται μπροστά από το σπίτι σου. Να θες να πας σουπερμάρκετ και να σε βγάζουν φωτογραφία οι τουρίστες. Πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μένει καν εκεί πλέον και να κρύβει τη διεύθυνση του, εγώ δεν ξέρω αν θα το άντεχα.
Δεν είχε στολίσει για Halloween, αλλά υπήρχε ένα μπαλόνι στην εξώπορτα (μάλλον από κάποιον άλλο), συμβολισμός για το ΙΤ. Και κάποιος του είχε αφήσει μια ιστορία τρόμου που είχε γράψει, πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να μην την πάρω.
Πέρα από τον Stephen King, το Bangor δεν έχει κάτι να προσφέρει. Είναι πιο παρακμιακό από το Πόρτλαντ, λακούβες στους δρόμους και αλκοολικοί στο πάρκο. Φάγαμε σε μια παμπ (εγώ lobster roll, δεν μου άρεσε) και μόλις πήγε πεντε βγήκαμε για Halloween!

Είχα γκουγκλαρει που να πάμε, υπάρχουν δυο-τρια τετράγωνα στα οποία η αστυνομία κλείνει την πρόσβαση στα αμάξια και γίνεται το μεγάλο πανηγύρι του trick or treat.

Πολλά σπίτια σε εκείνους τους δρόμους είναι στολισμένα (με πολύ υπερβολή κάποια, σίγουρα κοστίζουν πολύ) και οι ιδιοκτήτες είναι με κουστούμια και μεγάλα μπολ με γλυκά.

Πολλά παιδάκια και γονείς, κάποιες πολύ ωραίες στολές. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, ίσως η μόνη φορά που θα ζήσουμε Halloween και έγινε σε ωραίο μέρος.

Μόλις τελειώσαμε με το τριγυρισμα, πήγαμε στο Airbnb μας σε μια μικρή πόλη, μια πολύ εντυπωσιακή σοφίτα.

8. Boston (πάλι)

1 Νοέμβρη

Ο μόνος λόγος που πήγαμε πάλι Βοστώνη ήταν για να δούμε αγώνα ΝΒΑ με τον Αντετοκούνμπο. Celtics Vs Bucks.
Οδηγησαμε κάπου 4 ώρες για να αποφύγουμε διόδια, οχι από τσιγκουνιά, αλλά επειδή ήταν ηλεκτρονικά μονο στη Βοστώνη και είναι λίγο πολύπλοκο με νοικιασμένο αμάξι. Παρκάραμε όμως κεντρικά γιατί είχε πάει 6 η ώρα (πληρώσαμε ένα δίωρο, είναι δωρεάν μετά τις 8, μεγαλούπολη!).

Είμαστε οι εκτός έδρας, αλλά έτσι κι αλλιώς έχασε ο Αντετοκούνμπο δυστυχώς (ευτυχώς όμως χαρηκαν οι Βοστωνεζοι και δεν μας έδειρε κανένας 😂). Ήταν πολύ ωραίος αγώνας, αν και εγω σαν άσχετη που είμαι πιο πολύ μου άρεσαν τα ακροβατικά στο ημίχρονο και γενικά η ατμόσφαιρα του γηπέδου με κάμερα να δείχνει το κοινό και αυτοί να χορεύουν. Στο τέλος ψηφίσαμε και ποιος ήταν ο καλύτερος φαν από αυτούς που έδειξαν οι κάμερες και βγήκε μια γιαγιά που χόρευε. Κλασικά εθνικός ύμνος στην αρχή. Λίγες μέρες πριν οι Red Sox (η ομάδα baseball της Βοστώνης) είχε πάρει το πρωτάθλημα και μπήκαν σε ένα timeout μέσα με το κύπελλο.

Ωραία εμπειρία γενικά.
Και παρόλο που είμαι άσχετη, ο Αντετοκούμπο ήταν ο μόνος που έπαιζε από την ομάδα του. Είδαμε κι άλλους Έλληνες εκεί για να τον δουν. Είχαμε και σημαία, αλλά δεν τον είδαμε να βγαίνει να υπογραφεί όπως έκαναν άλλοι. Βέβαια εγώ είμαι από τα Σεπόλια και τους έβλεπα μικρούς να παίζουν, οπότε μου φαινόταν λίγο βλακεία να έχω πάει στην άλλη άκρη του κόσμου για αυτόγραφο που θα μπορούσα να έχω πάρει στη γειτονιά μου.
Μόλις τελείωσε ο αγώνας κάναμε το αδιανόητο να οδηγήσουμε πίσω μέχρι Princeton με αποφυγή διοδίων. Μας πήγε μέσα από βορειο Μανχάταν αυτή τη φορά και μέσα από τραγικές πόλεις του New Jersey. Φτάσαμε 4μιση το πρωί.

9. New Jersey

2 Νοέμβρη

Απλά ξεκούραση όλη μέρα.

10. Οδήγηση νότια

3 Νοέμβρη

Οδηγησαμε νότια και κοιμηθήκαμε σε μια rest area στη North Carolina.

11. Charleston, South Carolina

4 Νοέμβρη

Κάποιος μας είχε πει ότι είναι ωραία, εγώ περίμενα μια από τα ίδια πάλι. Τελικά ήταν ωραίο! Μεγαλα σπίτια εποχής και τουριστικό. Δυστυχώς έπιασε δυνατή βροχή οπότε δεν το είδαμε καθόλου καλά.

Μείναμε σε Airbnb σε μια οικογένεια, την επόμενη η μάνα μας έπιασε την κουβέντα για μια ώρα (μόνη της μιλούσε) ενώ ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε.

12. Jacksonville και Saint Augustine, Florida

5 Νοέμβρη

Από τις πιο άσχημες πόλεις. Σαν να είχε γίνει zombie apocalypse και ενώ η πόλη ήταν μια χαρά από ζωή, είχε αδειάσει ξαφνικά.

Είχε θάλασσα τουλάχιστον και ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλιοπωλείο.

Περάσαμε και από ενα σημείο όπου 30-40 ναρκομανείς ή άστεγοι απλά στέκονταν (ή βασικά άραζαν με κάποιο τρόπο) σε ένα μεγάλο πεζοδρομιο.

Έκλεισα Airbnb σε μια άλλη πόλη πιο κάτω, είδα ότι ήταν καλύτερα. Και ήταν όντως πολύ ωραίο το Saint Augustine! Η μέρα με τη νύχτα!

Δυστυχώς είχε ήδη σκοτεινιάσει μέχρι να φτάσουμε. Είναι εντελώς τουριστική πόλη, αλλά με ωραίο τρόπο, έχει πεζόδρομους με γραφικά κτίρια και πολλά μαγαζιά. Έχει και θάλασσα αλλά δεν είδαμε πολλά μέσα στο βράδυ.

13. Μαϊάμι

6-9 Νοέμβρη

Οδηγησαμε προς Μαϊάμι από μικροτερους δρόμους. Περάσαμε από ωραία μέρη με εξοχικά πάνω στη θάλασσα (πανάκριβα λογικά).

Φτάσαμε βράδυ στο Miami Beach, ένα νησί δίπλα από το Miami (πας με γέφυρες). Παρκάραμε και κάναμε μια βόλτα. Είναι ακριβό το πάρκινγκ εκεί, γι’αυτό είχα κλείσει Airbnb στο Miami. Δεν είδαμε κάτι το ενδιαφέρον τριγύρω, ήταν μια περιοχή σκοτεινή, με γέφυρες και πολυκατοικίες.

Την επόμενη οδηγησαμε μέχρι τα Keys. Είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που ενώνονται με γέφυρα. Παίρνει τέσσερις ώρες να πας από Μαϊάμι μέχρι το τελευταίο, το Key West.

Περάσαμε από κάποια σημεία που η θάλασσα ήταν γαλαζοπράσινη. Κανένας δεν κολυμπούσε όμως. Όπου σταματήσαμε και πλησιάσαμε, δεν ήταν ιδιαίτερα ωραία για να βουτήξεις (ειδικά αν έχεις συνηθίσει σε ελληνικές θάλασσες). Τα περίμενα πολύ γκλαμουρατα τα νησιά και τελικά ήταν σαν παρακμιακά άδεια τουριστικά χωριά. Το πιο ωραίο ήταν όντως το Key West, είχε ωραία κτίρια, είχε τουρίστες, ήταν και το πιο μεγάλο.

Και το σπίτι του Hemingway!

Είναι το νοτιότερο μέρος των ΗΠΑ. Βέβαια είδαμε κόσμο να κολυμπάει σε ένα κολπίσκο με νερό κυριολεκτικά καφέ…

Κάναμε μια βόλτα και αρχίσαμε την επιστροφή. Α είδαμε και πολλά ιγκουάνα στην άκρη του δρόμου!

Την επόμενη έκλεισα Airbnb βόρεια στο Miami Beach. Το πάρκινγκ ήταν δωρεάν εκεί και μπορούσαμε να πάρουμε το δωρεάν λεωφορείο της παραλίας. Επίσης υπήρχε και αυτό το γλυκουλι χαζογατο:

Βέβαια με όλα αυτά τα δωρεάν φτάσαμε South Beach μετά από μια-μιαμιση ώρα… Αλλά δεν γινόταν και να πληρώσουμε πάρκινγκ εκεί, ήταν πανάκριβο.

Καθίσαμε στην παραλία αλλά δεν βουτήξαμε, είχε κύμα, δεν μας τράβηξε και πολύ. Δεν αισθάνομαι ότι αξίζει να βραχω και να περιμένω να στεγνώσω για τέτοιου είδους θάλασσα. Ας πάω στο εξοχικό μου στη Χαλκίδα καλύτερα (μη μιλήσω για ελληνικό νησί!). Miami beach σου λέει μετά…

Κάναμε βόλτες στην τουριστική περιοχή, μια χαρά ήταν, μαγαζιά, εστιατόρια, ζέστη… Πολλοί κραχτες όμως.
Την επόμενη πήγαμε με το αμάξι στην περιοχή Wynwood του Miami.

Ήταν υπέροχη! Είναι γεμάτη με το πιο τέλειο street art που έχω δει ποτέ!

Είχε κάποια μαζεμένα σε ένα είδους πάρκο/εξωτερική γκαλερί. Για τα υπόλοιπα απλά τριγύριζαμε με το αμάξι.

Πρέπει να έβγαλα 40-50 φωτογραφίες. Είδαμε και μια φωτογράφιση μόδας.

Είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος σε όλη τη Φλόριντα πιστεύω.

Επιστρεψαμε σπίτι, παρκάραμε και πήγαμε στο πιο κοντινό μας North Beach (πάλι δεν βουτήξαμε), περπατήσαμε παραλιακά και μετά λεωφορείο μέχρι South Beach για κλασική νυχτερινή βολτα.

Την επόμενη φύγαμε για κρουαζιέρα! Αφήσαμε το αμαξάκι μας στη Hertz στο κέντρο του Μαϊάμι. Μετά από δύο μήνες, κάπου 20.000 χιλιόμετρα (συν 2.000 – 3.000 με αλλά αμάξια) και κάμποσες μέρες ύπνου, το αφήσαμε και ούτε μια τελευταία φωτογραφία δεν έβγαλα.

Είδαμε λίγο downtown Miami γιατί πήγαμε με τα πόδια μέχρι το λιμάνι. Δεν έλεγε τίποτα.

Σποιλερ για το επόμενο post: η κρουαζιέρα ήταν τέλεια και λάθος μας να τις σνομπαρουμε!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s