Το book haul που δεν ήθελα

Μόλις πήγα Ελλάδα για διακοπές, το οποίο πάντα σημαίνει: ελληνικό book haul!

Είχα φτιάξει μια πολύ ωραία λίστα, αλλά λόγω προγραμματιστικών λαθών, τα βιβλία μου δεν μαζεύτηκαν πριν φύγω. Το οποίο δεν πειράζει, γιατι έχω άπειρα βιβλία. Αλλά μου φάνηκε περίεργο να γυρίσω με άδεια βαλίτσα (τι την πλήρωσα στην transavia?), όποτε αγόρασα λίγα βιβλία και διάλεξα κάποια που είχα ήδη σπίτι και τα κουβάλησα.

2016-08-17 20.43.52

Τα βιβλία που αγόρασα:

  • Τα graphic novels

2016-08-17 20.44.38

Δημοκρατίατων Αbraham Kawa, Annie Di Donna & Αλέκος Παπαδάτος: Ποτέ δεν με τράβηξε αυτό το βιβλίο. Μέχρι που το είδα στο Λονδίνο μεταφρασμένο και σκέφτηκα “ε δεν γίνεται να το διαβάζουν οι ξένοι και όχι εγω! Πρέπει να υποστηρίξω τα ελληνικά βιβλία!”. Οπότε το αγόρασα και νομίζω οτι θα είναι πολύ καλό.

…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίςτων Sylvain Ricard, Ντανιέλ Καζανάβ , Χρόνης Μίσσιος & Μυρτώ Ράις:  Το graphic novel βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου για τη ζωή του στη φυλακή κατά τον Εμφύλιο. Δεν έχω διαβάσει το κανονικό βιβλίο, γιατί πίστευα ότι θα είναι εξαντλημένο επειδή είναι παλιο… μέχρι που είδα κάποιες δεκάδες στο public. Αλλά αποφάσισα να δω αν μου αρέσει το graphic novel πρώτα.

Monstress #1των Marjorie M. Liu & Sana Takeda: Αυτό δεν το αγόρασα, μου το έκανε δώρο μια φίλη μου απο το ταξίδι της στις ΗΠΑ. Φαίνεται τέλειο!

  • Αυτά που προτείνουν φίλοι από το Goodreads

2016-08-17 20.46.17

Αρκετοί από τους φίλους μου στο Goodreads τους έδωσαν 5 αστέρια και μου κίνησαν την περιέργεια.

Σκακιστική Νουβέλα, του Stefan Zweig και Ταξίδι στην Άκρη της Νύχταςτου Louis-Ferdinand Céline.

Να πω την αλήθεια φοβάμαι λίγο μήπως είναι βαρετά. Η Σκακιστική Νουβέλα είναι μικροσκοπικό και βασικά φαίνεται ενδιαφέρον, για το άλλο φοβάμαι!

Αυτά που είχα ήδη:

  • Αυτά που είχα αγοράσει αλλά δεν κουβάλησα γιατί ήταν χαμηλά στη λίστα μου

2016-08-17 20.47.49

Το Πέρασματου Justin Cronin: Γνωστό και τεράστιο βιβλίο, μετα-αποκαλυπτικό και με βαμπιρ νομίζω. Είναι τεράστιο, οπότε θα το σκεφτώ σοβαρά…

High Fidelity, του Nick Hornby: Έχω δει την ταινία κανα-δυο φορές, πολύ καλή, είμαι περίεργη να δω πως θα είναι το βιβλίο. Το ανέβαλλα γιατί ξέρω το στόρυ, αλλά πολύς κόσμος λέει ότι είναι πολύ καλό βιβλίο, οπότε θα του δώσω μια ευκαιρία.

Ενδοχώρατου Ανδρέα Εμπειρίκου: Αυτό θα είναι το βιβλίο ποίησης μου για το readathon 2017… την καταραμένη κατηγορία μου…

Ο τέταρτος σπόνδυλος, του Martti Larni: Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το βιβλίο. Το πήρα σε ένα παζάρι βιβλίων. Λέει πάνω ότι είναι αστείο. Θα δουμε!

  • Τα δώρα

2016-08-17 20.50.34

Αυτά τα πήρα τζάμπα από φίλους και οικογένεια, όχι τόσο ως δώρα αλλά “σου αρέσουν τα βιβλία, πάρε αυτό που έχω εδώ και κάθεται”. Και φαίνονται μια χαρά!

Στη χώρα των Χρυσών Ήλιωντου Khaled Hosseini: μια ιστορία στο Αφγανιστάν. Δεν έχω διαβάσει ακόμα το Χαρταετοί πάνω απ’ την Πόλη, ντροπή μου! Έχω ακούσει ότι και τα δύο είναι πολύ καλά.

Η Σκιά της Σκιάςτου Paco Ignacio Taibo II: Έχω διαβάσει δύο βιβλία του συγγραφέα και μου άρεσαν πολύ. Μου το δάνεισε ένας φίλος πριν περίπου 7 χρόνια… Προσπάθησα να του το επιστρέψω όταν είδα ότι δεν ηταν προτεραιότητα μου να το διαβάσω, αλλά πάντα επέμενε “Οχι οχι, κράτα το”. Δεν μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ να δανείζω τα βιβλία μου, οπότε στ’αλήθεια προσπάθησα πολύ να το επιστρέψω, αλλά δεν ενδιαφερόταν. Τώρα μετακόμισε στην Αγγλία, οπότε είναι δικό μου μάλλον τώρα.

Το Κορίτσι της Πτήσης 5403του Michel Bussi: γνωστό βιβλίο, αεροπλάνο πέφτει, μωρό ζει, δυο οικογένειες πιστεύουν ότι είναι το δικό τους μωρό.

Το αγόρι στην κορυφή του βουνούτου John Boyne: ορφανό αγόρι πάει να μείνει με τη θεία του που δουλεύει ως υπηρέτρια… στο σπίτι του Χίτλερ.

Άκου Ανθρωπάκο!του Wilhelm Reich: Δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Πιστεύω ότι το έχετε ακούσει οι πιο πολλοι. Είναι μικρό, ελπίζω να το διαβάσω σύντομα.

Ο 13ος επιβάτης και Το τρένο των 9.45του Γιάννη Μάρη: Θα προσπαθήσω να διαβάσω πιο πολλούς έλληνες συγγραφείς. Η Sweet Jane Eyre (Style Rive Gauche blog) έγραψε για αυτό το συγγραφέα. Νομίζω θα μου αρέσουν.

Η Μοδίστρατης Rosalie Ham: Δεν είχα ενδιαφερθεί για αυτό το βιβλίο που είναι για μια νέα γυναίκα που φυρνάει πίσω σε μια μικρή πόλη στην Αυστραλία και αρχίζει να ράβει. Αλλά άρχισα να βλέπω την ταινία (κανά πεντάλεπτο) σε ένα αεροπλάνο, οπότε ίσως και να το διαβάσω. Θα δούμε.

  • Το βιβλίο μπογιατίσματος

2016-08-17 20.50.46

Τέλειο ε? ε?

Αυτά είναι όλα. Λίγο πολλά για book haul που δεν ήθελα!


6 thoughts on “Το book haul που δεν ήθελα

  1. Δεν είναι φοβερό το “Φανταστικές Πόλεις”;! Το Κορίτσι της Πτήσης το έχω κι εγώ στη βιβλιοθήκη μου να κάθεται, αν το διαβάσω πρώτη θα σου πω, αλλιώς the other way around:p

    Liked by 1 person

    1. Τελειο ειναι! Ειχα και ενα αλλο παρομοιο, αλλα μολις ειδα τις πολεις ξετρελλαθηκα! Φοβαμαι οτι τα πιο πολλα θα κατσουν στη βιβλιοθηκη καμποσο καιρο 😛

      Like

Leave a comment