Κινεζοταξίδι 1: Σανγκάη με τον πατέρα μου (Overview)

Πότε:

8 με 13 Μαρτίου 2009

Ο καιρός ήταν λίγο κρύος με πιθανότητα βροχής. Ευτυχώς έβρεξε μόνο μια φορά όσο ήμασταν εκεί και δυστυχώς έβρεχε στο ημερήσιο ταξίδι μας στο Suzhou.

100_1499

(ωραία μολυσμένη Κίνα)

Είναι δηλαδή λίγο πιο κρύα/συννεφιασμένα από Ελλάδα και λιγότερο κρύα/βροχερά από την Ολλανδία. Και δυστυχώς νέφος αρκετές μέρες.

Travel Mate:

Ο πατέρας μου.

100_1417

 

Ναι, πρώτο ταξίδι στην Κίνα το έκανα με τον μπαμπα 🙂 Μεσήλικας ελληνάρας που δεν εχει βγει ποτέ από την Ελλάδα (εκτός από ένα ταξίδι Γερμανία στα 20 του) και δεν εχει πετάξει σχεδόν ποτέ με αεροπλάνο (εκτός από όταν πήγε μήνα του μέλιτος στη Ρόδο).

Ακούγεται τέλεια παρέα για ταξίδι, έτσι δεν είναι?

Ε λοιπόν ήταν! Παρ’όλη την περιγραφή που μόλις έκανα, ο πατέρας μου είναι πολύ ανοιχτόμυαλος και του αρέσουν οι νέες εμπειρίες (από εκεί πήρα!). Του άρεσε πάρα πολύ το ταξίδι, παρόλο που δεν του άρεσε το φαγητό.

Υπάρχουν όρια στο πόσο ανοιχτόμυαλος μπορεί να είναι ένας μεσήλικας Έλληνας και το φαγητό σίγουρα είναι εκτός ορίων! Αλλά δοκίμαζε τα πάντα, ακόμα και πράγματα που δεν ήθελα ουτε να βλέπω.

FoodShanghai.png

Καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού:

Όταν χαθήκαμε ενώ ψάχναμε την “παλιά πόλη” και βγήκαμε σε μια κινέζικη λαϊκή αγορά.

market Γιατί μετανιώνω περισσότερο:

Που δεν πήρα φωτογραφίες από αυτή την αγορά. Ήταν πολύ παραδοσιακή και αισθάνθηκα σαν εισβολέας, δεν ήθελα να βγάζω και φωτογραφίες σαν χαζοτουρίστας.

Δεν ήξερα τότε ότι οι Κινέζοι χαίρονται όταν τους βγάζεις φωτογραφία.

Αλλά τα θυμάμαι όλα ξεκάθαρα: κλουβιά γεμάτα κότες, ζωντανά ψάρια να χτυπιούνται, ρίζες φασολιών, περίεργα λαχανικά…

Όλα αυτά σε μικρά τραπεζάκια, πλαστικές καρέκλες ή απλά σε ένα κομμάτι ύφασμα στο δρόμο.

Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να ξαναβρώ το μέρος! Η φωτογραφία πάνω δείχνει την “είσοδο” της αγοράς, είναι το δρομάκι εκεί ανάμεσα.

Που μείναμε:

Rhea Boutique Hotel, κοντά στο Shanghai Railway Station (σταθμό τρένων της Σανγκάης), μικρή απόσταση από το μετρό.

room

Ήταν ωραίο, κυριλέ. Το πρωινό ήταν κυρίως κινέζικο: κοτόπουλο, γλυκόξινο χοιρινό, ρύζι, noodles 🙂

Αυτά προς το παρόν.

Στο επόμενο post θα μιλήσω για τα αξιοθέατα της Σανγκάης.

Advertisements

2 thoughts on “Κινεζοταξίδι 1: Σανγκάη με τον πατέρα μου (Overview)

  1. Tι ωραία εμπειρία!!!! Καλά για πρωινό έτρωγαν γλυκόξινο κοτόπουλο; Αν και αν είχα τώρα λίγο θα το τιμούσα κι ας είναι δέκα παρά το πρωί 🙂 🙂 Σου εύχομαι να κάνεις κι άλλα πολλά όμορφα ταξίδια!!!

    Liked by 1 person

    1. Ναι ότι ακριβώς ετρωγαν για μεσημεριανό, έτρωγαν και για πρωινό! Μυστήρια άτομα 🙂 Ευχαριστω, ελπίζω όντως να κανω κι αλλα τετοια ταξίδια!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s