Bookish Secret Santa 2015

Το So little sleeping and so much reading οργάνωσε ένα Bookish Secret Santa για το 2015 (μπορώ να φανταστώ πόση δουλειά έριξε!)

Έστειλα ένα wishlist με 12 βιβλία στα Ελληνικά και 7 βιβλία στα Αγγλικά και σύντομα έλαβα τη wishlist λίστα από το δικό μου ταίρι. Η ιδέα ήταν να στείλουμε τουλάχιστον ένα βιβλίο αλλά και κάποια άλλα δωράκια στο ταίρι μας και να περιμένουμε το δικό μας πακέτο από κάποιον άλλο Secret Santa.


Τι πήρα

Πρώτον έκανα ένα μεγάλο λάθος: δεν κράτησα αντίγραφο της wishlist μου.

Και αφού πήρα τη wishlist από το ταίρι μου, είδα ότι όλα τα βιβλία που ζητούσε ήταν στα αγγλικά. Δεν θα έκανα ολόκληρη παραγγελία από το Amazon (δεν είχα χρησιμοποιήσει το bookdepository ακόμα) μόνο για ένα βιβλίο!

Οπότε παρήγγειλα και κάποια βιβλία που ήθελα, γιατί αποφάσισα ότι ο Secret Santa μου ήταν πιθανότατα κάτοικος Ελλάδας και απλά θα πήγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο και θα μου αγόραζε ένα από τα 12 βιβλία στα Ελληνικά που είχα ζητήσει.

Αλλά έκανα λάθος! 🙂 Σύντομα μου ήρθε ένας φάκελος με διάφορα δωράκια αλλά κανένα βιβλίο.

Νόμιζα ότι η Secret Santa μου δεν κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει ακριβώς, αλλά μετά είδα μια σημείωση στο φάκελο που έλεγε να περιμένω 2 βιβλία από το bookdepository.com.

Αυτό σημαίνει 2 βιβλία στα Αγγλικά. Δεν θυμόμουν τι είχα βάλει στη λίστα μου, αλλά ήμουν σίγουρη ότι είχα αγοράσει τα πιο πολλά. Βασικά ήμουν 100% σίγουρη ότι το ένα θα ήταν το Carry On, της Rainbow Rowell (χωρίς λόγο, απλά αυτό πίστευα).

Και μετά το πρώτο βιβλίο έφτασε! Τι χαρά! Ήταν το Wetlands, της Charlotte Roche. Το είχα διαλέξει επειδή το είχα δει σε μια λίστα απαγορευμένων βιβλίων και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Μετά είδα το χαμηλό σκορ στο Goodreads και αποφάσισα να μην το αγοράσω. Γι’ αυτό είναι το τέλειο δώρο!

(Ορισμός του Τέλειου Δώρου: κάτι που ψιλοθελεις, αλλά δεν θα αγόραζες ποτέ)

Ήμουν πολύ χαρούμενη, γιατί είχα τουλάχιστον ένα βιβλίο για δώρο. Είχα ήδη αρχίσει να σκέφτομαι σε ποια φίλη να δώσω το δεύτερο, που ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν το Carry On.

Και μετά διπλή χαρά! Το δεύτερο βιβλίο ήταν το Cat Country του Lao She, ένα κινέζικο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας γραμμένο τη δεκαετία του 30!

2015-12-19 15.26.22

Αυτά είναι όλα τα δώρα που μου έστειλε η Κατερίνα! 🙂


Τι έστειλα εγώ

Πάλι καλά που χάρηκα με τα δώρα που πήρα, γιατί αυτά που έστειλα ήταν ολόκληρο δράμα!

Όπως είναι φυσικό, έψαξα στο facebook το ταίρι μου μόλις είδα το όνομά της, για να δω λίγο τι στυλ έχει. Και έχει καταπληκτικό στυλ! Τη λένε Νεφέλη και αυτό είναι το blog της.

Όσο κοιτούσα τις φωτογραφίες της, τόσο μου θύμιζε μια καλή μου φίλη. Και μετά μου ήρθε η έμπνευση! Θυμήθηκα ότι η φίλη μου είχε μια φίλη Νεφέλη και ήμουν σίγουρη ότι ήταν το ίδιο άτομο! Ρώτησα τη φίλη μου και το επιβεβαίωσε. Οπότε έπρεπε να στείλω καλά δώρα! 🙂

Της έστειλα αυτό το πακέτο:

2015-11-26 18.20.39

Το βιβλίο που διάλεξα από τη λίστα της ήταν το Fangirl, της Rainbow Rowell (γιατί ήξερα ότι αρέσει και στη φίλη μου).

Της έστειλα επίσης χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάλτες που δείχνουν μια κοπέλα με μπλε μαλλιά (και η Νεφέλη έχει μπλε μαλλιά), ενα σημειωματάριο με πολύχρωμες σελίδες, μια limited edition σοκολάτα Tony’s, ένα κουτί origami που έφτιαξα και άλλα μικροπράγματα.

Έστειλα το πακέτο μου 1η Δεκέμβρη.

Και χάθηκε. Τα ολλανδικά ταχυδρομεία είπαν ότι το ψάχνουν, αλλά μπορεί να έπαιρνε βδομάδες. Δεν είχα χρόνο να φτιάξω κάτι άλλο καλό και να το στείλω, είχα αγχωθεί (κι εγώ και ο  somuchreading), οπότε αποφάσισα απλά να της στείλω άλλο ένα πακέτο.

Αλλά το μόνο που προλάβαινα ήταν να της στείλω κάτι κατευθείαν από το public, δεν υπήρχε χρόνος για χειροποίητο πακέτο. Της έστειλα το A Cucckoo’s Calling και το The Silkworm, του Robert Galbraith (ή J.K. Rowling) και ένα σημειωματάριο.

Ευτυχώς τα έλαβε εγκαίρως και ανέβασε μια φωτογραφία στη σελίδα facebook του Somuchreading:

Nefeli2

Και επιτέλους χτες πήρε και το άλλο πακέτο!

Τι χαρά!

nefeli

Παρόλο το δράμα, θα συμμετάσχω πάλι του χρόνου (αν γίνει)!


20 thoughts on “Bookish Secret Santa 2015

  1. Αντε τωρα στα Ελληνικα!Το Φανγκερλ μου αρεσε για αυτο που ηταν,ενα απλο εφηβικο βιβλι.Τα βιβλια μυστηριου της Ροουλινγκ μου αρεσαν παρα πολυ!!

    Liked by 1 person

    1. Χαχα μου αρεσει που και τα σχολια ειναι διγλωσσα 😛 Ναι το Fangirl ήταν για να περναει η ωρα ευχαριστα, της Ροουλινγκ μου αρεσουν κι εμενα πολύ, ισως γιατι λειπει ολη αυτή η “βαρβατιλα” που βαζουν συνηθως οι αντρες συγγραφεις αστυνομικων(?). Ή ίσως επειδη δεν ειναι σκανδιναβη όπως οι άλλοι (επίσης πολυ καλοί, αλλά πιο “βαριοι”) συγγραφεις αστυνομικών που εχω διαβασει.

      Liked by 1 person

      1. Και ήταν και πολύ ενδιαφέροντες οι “χώροι” που επέλεξε: ο χώρος της μόδας και ο χώρος των εκδόσεων. Αναρωτιέμαι τι θα είναι στο τρίτο…

        Liked by 1 person

      2. Αν δεν μεταφραστει, θα το διαβασω κι εγω στα αγγλικά, τα να κανω… Ναι, ειναι απλά τρια βιβλία με τους ιδιους ηρωες, συνεχόμενα ιστορικα, αλλα απ’όσο ξερω δεν θα βγαλει άλλο 😦

        Liked by 1 person

      3. Εγω είχα ξεκινήσει με Mankell, ειχαν βγει τα βιβλία του πριν εμφανιστει ο Nesbo. Μετά διαβασα Lackberg και μετά Nesbo. Έχω διαβασει και ενα ισλανδικό. Πιστεύω ο Nesbo ήταν όντως ο καλύτερος (αν και διάβασα μόνο ενα βιβλίο) ήταν σαν ταινία. Απλά μετά τα σταμάτησα γενικά τα στυνομικά για να επεκτείνω λίγο τους αναγνωστικούς μου ορίζοντες 🙂

        Liked by 1 person

      4. Ειναι τα Σκανδιναβικά μυστηρίου απο τα καλυτερα,ταιριάζει στο περιβάλλον! Και εγω σταμάτησα τα αστυνομικά διοτι φρυγανισα τον εγκεφαλο!

        Liked by 1 person

      5. Το “μιλάς” είναι μεγάλη κουβέντα… Κάνω πολλά χρόνια, αλλά είναι δύσκολη γλώσσα. Οποτε κάτι κουτσοκαταφέρνω. Αρχισα και γιαπωνεζικα φετος, ετσι για να μπλεξω πιο πολύ τη ζωή μου.

        Liked by 1 person

      6. Μου αρέσει να δοκιμάζω και να μαθαίνω πολλά πράγματα, αλλά γι’αυτό δεν ειμαι expert σε τιποτα 🙂

        Liked by 1 person

  2. Τι όμορφη που ήταν αυτή η ανταλλαγή! Ήταν όλα τέλεια, απλά τέλεια! Προσεγμένα, γλυκά, ζεστά, είστε και οι δύο θεές! Πάω να ψάξω το blog της 😉

    Liked by 1 person

    1. Δεν ειναι πάντως το ιδιο άτομο που σου στελνει με αυτό που στέλνεις εσύ. Αυτή πο μου έστειλε ήταν η Κατερίνα κι εγώ εστειλα στη Νεφέλη. Το οποίο είναι καλό, γιατι η Νεφέλη σίγουρα θα διάλεγε αυτά που είχα ήδη αγοράσει! (και σίγουρα το Carry On, είχε δυο Rainbow Rowell στη λίστα της)

      Liked by 1 person

Leave a comment