Tag αλά Τζο

Η Τζο δημιούργησε tag και οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε!

Πάμε λοιπόν!

 • Άμα μπορούσες να πηδήξεις με χάρη και σκέρτσο μέσα στις σελίδες του αγαπημένου σου βιβλίου, σε ποια ιστορία θα προσγειωνόσουν?

Ακόμα περιμένω την κουκουβάγια να μου φέρει το γράμμα μου… Λέτε να χάθηκε?

(δεν γινόταν να μη διαλέξω ένα από τα βιβλία που διάβαζα μικρή και όντως φανταζόμουν ότι ήμουν μέσα τους!)

letter

 • Με ποιον λογοτεχνικό ήρωα θα ήθελες να κλειστείς στο ασανσέρ στις 31/12 λιγο πριν αλλάξει ο χρόνος και να περάσετε μαζί τις πρώτες πρωινές ώρες?

Αν είναι να μείνω κλεισμένη και να βαριέμαι, θέλω έναν ενδιαφέρον άνθρωπο, όποτε επιλέγω το Nikolai Hel του Shibumi! Απίστευτα ενδιαφέρον άτομο!

shibumi

 • Σε ξυπνάει μέσα στην νύχτα το κινητό σου τηλέφωνο, σε έχουν πάρει από τον Λευκό Οικο και σου ζητούν να σώσεις τον κόσμο για ακόμα μια φορά. Από ποια λογοτεχνική καταστροφή θα σώσεις την ανθρωπότητα?

zombie

Μπορεί να μην διαβάζω Walkind Dead ή να μην θεωρείται λογοτεχνία, αλλά αυτή είναι η μοναδική μου ευκαιρία να γίνω zombie-killer! Ζόμπι και πάλι ζόμπι! Μην ανησυχείτε, εγώ θα σας σώσω όλους! Έχω ήδη σχέδια για μαζικές παγίδες!

 • Μια ομάδα κακοποιών μπαίνει στο σπίτι σου με μοναδικό σκοπό να κάψει ολα τα βιβλία σου. Έχεις το δικαίωμα να κρατήσεις μόνο δύο. Ποια επιλέγεις?

Θα διαλέξω ένα που διαβάζω συνέχεια, το Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν, οπωσδήποτε. Για δεύτερο… χμμμ, διχάζομαι. Θα πάρω το 1Q84, για να το ξαναδιαβάσω και να δω αν όντως μου αρέσει τόσο όσο θυμόμουν.

 • Η ίδια ομάδα κακοποιών σου ζητάει να κάψεις ένα βιβλίο, το οποίο θα εξαφανιστεί για πάντα και ποτέ κανείς δεν θα ξαναδιαβάσει, ποιο επιλέγεις?

Μα τι λογοτέχνες-κακοποιοί είναι αυτοί! Ε ας πω το 50 Shades of Grey, δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι στην ανθρωπότητα, πέρα από το να δείχνει ότι όλες οι γυναίκες περιμένουμε έναν πανέμορφο δισεκατομμυριούχο να μας σώσει!

 • Ο κόσμος έχει καταστραφεί και το μόνο που έχει μείνει για να επιβιώσεις είναι ένα μεγάλο σιδερένιο κουτί, οπού εκεί θα είσαι ασφαλής. Μπορείς εκτός από την οικογένεια σου να επιλέξεις και έναν συγγραφέα, ποιον/ποια διαλέγεις?

Θα πω τον Palahniuk κι εγώ! Τρελόπαιδο, θα κάνει τη βαρετή ζωή μέσα στο κουτί πιο ενδιαφέρουσα! (note to self: read more Palahniuk!)

 

Advertisements

10 thoughts on “Tag αλά Τζο

  1. Babysitting στο μικρό πρίγκηπα?? Θα προτιμούσα κάποιος να κάνει babysitting σε μενα, βαριέμαι να πάρω αποφάσεις πρωτοχρονιάτικα!

   Liked by 1 person

 1. Πολλές οι ερωτήσεις, αλλά θα σου απαντήσω στην πρώτη (μόνο, προς το παρόν τουλάχιστον) γιατί η απάντηση μου ήρθε στο μυαλό αμέσως: Στο αγαπημένο μου βιβλίο της αγαπημένης μου κοσμοπλάστριας Ζυράννα Ζατέλη, Και με το φως του λύκου επανέρχονται, για να ζήσω την ατμόσφαιρα που περιγράφει.
  Και επειδή μου έρχονται κι άλλα, δεν θα με πείραζε να ζήσω για λίγο στη Ρωσία της Άννας Καρένινα!

  Μέχρι να βρεθεί η μηχανή που θα μας ταξιδεύει στα ταξίδια του νου, σας φιλώ!
  Ελένη
  https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s