26 πόλεις σε 37 μέρες (Interrail 2008) – Ανατολική Ευρώπη & Αυστρία

Γενικές πληροφορίες:

  1. Το φαγητό είναι ΠΟΛΥ φτηνότερο στην ανατολική Ευρώπη. Τα πάντα είναι ΠΟΛΥ φτηνότερα.
  2. Κάθε φορά που πρέπει να αλλάξω χρήματα, πάντα τραβάω από το ΑΤΜ. Το προτιμώ από το να γυρνάω και να κοιτάω ποιος έχει το καλύτερο exchange rate και να κάνω παζάρια.

19. Βαρσοβία – 1/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Ακόμα υποστηρίζω ότι έφαγα το καλύτερο ντονέρ εκεί (μέχρι που ήρθα εδώ και έφαγα Donerix!). Το αγόρι μου λέει ότι απλά πεινούσα πολύ (μάλλον δίκιο έχει).

WarsawΉταν η πρώτη μέρα του Πανεπιστημίου (πολύ όμορφο κτίριο) και υπήρχαν πολλοί φοιτητές με τα καλά τους να τριγυρνούν και να βγάζουν φωτογραφίες. Μπροστά από το Πανεπιστήμιο υπάρχει ένας ωραίος δρόμος. Η Βαρσοβία έχει ένα πολύ ωραίο ιστορικό κέντρο. Επισκεφτήκαμε επίσης το παλιό εβραϊκό γκέτο (είναι γνωστό από ταινίες όπως ο Πιανίστας) αλλά απλά ήταν συνηθισμένα κτίρια.

Πέρα από το όμορφο κέντρο, δεν νομίζω ότι θα αρέσει στους περισσότερους. Είναι σαν το άσχημο κέντρο της Αθήνας, παλιές γκρίζες πολυκατοικίες κλπ. Αλλά πάντα βρίσκω κάτι γοητευτικό σε τέτοιες πόλεις.

20. Πράγα – 2/9 – 3/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Αγοράσαμε απαγορευμένο αψέντι και το φέραμε πίσω στην Ελλάδα. Αλλά δεν κατάλαβα και τίποτα όταν το ήπια, παίζει να ήταν τουριστική παγίδα. Και ήθελα να δω την Kylie Minogue σαν την Τινκερμπελ!

Μείναμε στο Chili hostel, ήταν ωραίο και παρεϊστικο.

Η Πράγα είναι πανέμορφη. Και τη μέρα και τη νύχτα.

Πάρα πολλά πανέμορφα κτίρια, περνάς τη γέφυρα και έχει ένα παλάτι. Γενικά μπορείς να περπατάς με τις ώρες. Επίσης έχει ωραία νυχτερινή ζωή και νέους cool τουρίστες. Τη συστήνω οπωσδήποτε.  Θα προσπαθήσω να ξαναπάω σύντομα.

21. Budapest – 4/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Συναντήσαμε δυο δίδυμες ουκρανές τραγουδίστριες (ναι δεν βρήκα κάτι καλύτερο να πω)

100_0961

Η Βουδαπέστη έχει επίσης πανέμορφα κτίρια. Έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Πράγα πιστεύω, παρόμοια αρχιτεκτονική, παρόμοιο τουρισμό… Αλλά η Πράγα μου άρεσε περισσότερο. Έμεινα και περισσότερο, θα έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο. Ως γενική σύγκριση: όποτε θυμάμαι τη Βουδαπέστη, θυμάμαι άσπρα κτίρια. Όποτε θυμάμαι την Πράγα, θυμάμαι περισσότερο κίτρινο-καφέ, πιο ζεστά χρωματα.

Η Βουδαπέστη είναι (τότε τουλάχιστον) πολύ λιγότερο τουριστική από την Πράγα, κάτι που την έκανε να φαίνεται πιο αυθεντική.

22. Βιέννη – 5/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Είδαμε ένα street show ενός τύπου που έπαιζε διαβολό. Ήταν τόσο αστείος, ακόμα θυμάμαι κάποια από τα αστεία του! Κυρίως λόγω των αστείων του και όχι τόσο λόγο του διαβολο, πρέπει να μάζεψε κάπου 100 ευρώ μόνο στο σόου που είδαμε.

Η Βιέννη είναι πάρα πολύ όμορφη, πάρκα, κτίρια, όλα είναι πολύ κομψά και καλαίσθητα. Επίσης έκανε πολύ ζέστη! Όλα γυρνάνε γύρω από την όπερα, δείχνουν όπερα σε γιγαντοοθόνες στο πάρκο, παντού υπάρχουν πράγματα που σχετίζονται με το Μότσαρτ… Είδαμε ένα παλάτι, το σπίτι (? ή όπερα?) του Μότσαρτ, το ωραίο κέντρο… Συστήνω και τη Βιέννη!

23. Μπρατισλάβα – 6/9

Ανέκδοτη εμπειρία αυτής της πόλης: Είδαμε πολλούς φίλαθλους στα πράσινα και στα τριφύλλια να πίνουν μπύρες και να διασκεδάζουν στο δρόμο και νομίζαμε ότι είναι Παναθηναϊκοί 🙂 Τελικά ήταν Ιρλανδοί 🙂

100_1038

 

Η Μπρατισλάβα είναι μόνο μισή ώρα με το τρένο από τη Βιέννη. Αν είστε ποτέ στη Βιέννη, αξίζει να πεταχτείτε για λίγες ώρες. Έχει ένα ωραίο κέντρο, με αστεία αγάλματα και ένα κάστρο. Τη βρήκα αρκετά συμπαθητική.

Αλλά δεν έχει και πολλά να δεις. Επιστρέψαμε Βιέννη την ίδια μέρα για να πάρουμε το τρένο για Ζυρίχη.

Advertisements

4 thoughts on “26 πόλεις σε 37 μέρες (Interrail 2008) – Ανατολική Ευρώπη & Αυστρία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s